Case studies

Smartlouvre manufactures high quality louvred metal fabrics for commercial and residential applications. Read about how MicroLouvre™ has been applied and the multitude of benefits it brings by controlling and diffusing sun, light and air.

Solar shading

Hazendal Wine Estate

We finished the new installation on 24th March 2021 during a peak solar heat gain period and immediately, significant reductions in temperature were experienced, such that air conditioning was not even needed at that time.

Find out more
Solar shading

The Huntington & Langham Estate

MicroLouvre™ was the only option as the building required ventilation and uninterrupted vision out.

Find out more
Lighting solutions

Stadkamer

The use of MicroLouvre™, integrated into the units assisted with the control of light to be directed to the intended target only, minimizing light pollution and glare.  

Find out more
Solar shading

Pacific Wildlife Research Centre

MicroLouvre™ noticeably reduced overheating, controlled glare to the workstations and provided additional deterrence to bird strikes at the glazing.

Find out more
Solar shading

Huu-ay-aht First Nations

After the installation of the MicroLouvre™ screens and after several months of sunny and warm weather, it was reported that all the design requirements had been met to the satisfaction of both the architects and the owners.

Find out more
Solar shading

ION Science

MicroLouvre™ Screens have now been quickly and easily fitted to the skylights, using 3M Griplock tape thereby avoiding the need for any drilling or mechanical fixings whilst maintaining an essential air gap between screen and glass to allow heat dissipation.

Find out more
Solar shading

Nissan

The Dealership office and showroom temperatures were unbearable due to massive heat gain through the large showroom windows, essential to showcase the cars.

Find out more
Lighting solutions

Osijek Bridge

acdc are part of the Zumtobel Group and global lighting application experts in outdoor architecture, plazas, and landscapes. acdc design groundbreaking luminaires which integrate market leading technologies.

Find out more
Solar shading

Wesley Taylor Village

MicroLouvre™ solved the problems caused by the glass elevator shaft in this retirement village reaching internal temperatures of 50°C

Find out more
Solar shading

Ursuline Convent High School

MicroLouvre™ provided protection for the food preparation area, stopping the penetration of solar radiation and insects entering, whilst ensuring good ventilation.

Find out more
Solar shading

Private residence

Bronze In-Glass MicroLouvre™ was specifically chosen by the architect to control solar heat gain in a highly glazed rear extension whilst adding a strong aesthetic

Find out more
Solar shading

Mirabella V

MicroLouvre™ was installed to the ventilation system, providing free air flow within a narrow profile whilst also acting as an insect barrier

Find out more
Solar shading

HRL Laboratories

High energy consumption was significantly reduced through installation of MicroLouvre whilst maintaining occupant comfort and building compliance.

Find out more
Solar shading

Christ the King College

After a trial of MicroLouvre screens in 2013, a significant improvement with heat gain and glare was proven and in 2014 MicroLouvre screens were installed providing pupils with a cool, shaded, glare free study environment throughout the classrooms.

Find out more
Solar shading

Private Residence

Excess levels of solar gains were creating an uncomfortable living environment that were significantly reduced through installation of MicroLouvre™ screens.

Find out more
Lighting solutions

Kings Cross Square

Lighting designers realised their ambition for this historic piece of architecture, using MicroLouvre™ fabric to neutralise the glare from the in-ground luminaires.

Find out more
Solar shading

Indianapolis County City Building

40 years after installation, the MicroLouvre screens on the Indianapolis City County Building are still operational and continue to provide thermal and visual comfort to occupants whilst making substantial energy savings, all with minimal maintenance.

Find out more
Solar shading

Peckham Police Station

30 years later, the building’s appearance remains uniform and uncluttered. The occupants continue to enjoy both thermal and visual comfort and annual energy savings are being made due to decreased HVAC requirements.

Find out more
MicroLouvre™sample

Request a sample of MicroLouvre™ and see the benefits for yourself

Qualifications & accreditations

SimsScale
IFC
ShadeIT
Materio
Build Uk
BSI
Berkeley Lab
BBSA
BRE
SimsScale
IFC
ShadeIT
Materio
Build Uk
BSI
Berkeley Lab
BBSA
BRE
SimsScale
IFC
ShadeIT
Materio
Build Uk
BSI
Berkeley Lab
BBSA
BRE